Biografie

Mijn naam is Lianne Kenter en ik ben geboren op 13 december 1994.

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zingen en ik wist al heel snel dat ik hier uiteindelijk mijn beroep van wilde maken.

Ik ben ooit begonnen bij het kinderkoor van Ursem, waar ik inmiddels dirigent van ben. Hier is mijn liefde voor het zingen begonnen.

Toen ik 12 jaar was ben ik begonnen met zangles en vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wil zangeres en zangdocente worden en mensen blij maken en coachen met zingen!

Met deze gedachte en dromen in mijn hoofd heb ik had gewerkt aan mijn stem en techniek en ben ik  in 2020 ben ik afgestudeerd voor de richting Zang - Pop aan het Conservatorium van Haarlem.

 

De laatste jaren geef ik veel privé-les en groepslessen op verschillende locaties.

In 2018 heb ik mijn eigen zangschool De Zangfabriek geopend.

Verder ben ik onder andere dirigente van de Bavokids in Ursem en het kinderkoor uit Warmenhuizen. Ook geef ik les voor Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. Hiervoor geeft ik verschillende groepslessen op basisscholen in Heerhugowaard. Denk hierbij aan musical-klassen, kerstkoren en muziek voor kleuters.

En ik werk sinds 2018 als zangdocent bij theaterschool Kids with Attitude in Heerhugowaard.

 

Optreden doe ik op dit moment veel met de coverbands 'Legend' en 'De Vrienden Van', waar ik de leadzangeres ben. We spelen voornamelijk op bruiloften en privé-feesten. Daarnaast treed ik ook regelmatig projectmatig op, zoals Vrienden Van PX Live in Volendam en als inval-zangeres bij verschillende bandjes.

Verder heb ik, samen met gitarist Mick Temmink, het muzikaal duo XO Music. Wij spelen voornamelijk op bruiloften en evenementen. 

En in 2017 stond ik met Douwe Bob op het podium en mocht ik zijn backing vocals verzorgen.

 

Zingen is mijn grote passie en dat zal het altijd blijven!

Ik ben heel blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Ik probeer altijd te streven naar kwaliteit en professionaliteit,

maar daarnaast vind ik het ook erg belangrijk om gezelligheid en plezier te hebben,

zowel tijdens optredens als in de zangles!